Bio Nissim Men

Visual artist and photographer Nissim Men (1960) was born in Tel Aviv.

He studied photography at the Academy of Art and Design Bezalel in Jerusalem and has worked and traveled extensively around the world. At present he is Amsterdam based.

The work of Nissim Men has evolved over the years from streetwise photography* via stage photography** and digital photography*** to "digital fine art photography"

Digital fine art photography by Nissim Men

The art of Nissim Men is best to be described as exclusive compositions, of his unique photography combined with other digital image concepts.

Central Theme: Legacy

Legacy is leading in the work of Nissim Men.
Distinction is made in three catagories:

 • Legacy of free spirit – Art by N.Men
 • Legacy of emotions – People’s Portraits | Company’s Portraits
 • Legacy of time & place – City Portraits

Conceptual thoughts

The category of legacy of the free spirit must be regarded as a legacy of the artist’s spirit in the moment.

Work on the basis of own inspiration where digital fine art photography is processed with paint in which craftsmanship, precision, skills and expertise are the unique assets.

All other legacy compositions can be considered as a traveling experience:

 • through emotional moments in someone's life
 • by visual story telling about the highlights in the existence of an organization;
 • by digital fine art City Marketing photography; story telling in one detailed portrait: a walk through a city or a village along all prominent places and / or striking buildings;

The full City Portrait Collection

There are more than a hundred City Portraits, check for the latest overview http://www.citys-portraits.com ,

Formats & other information

 • The ‘City Portraits’ are limited editions;
 • The editions are signed, numbered and dated by the artist;
 • Certificates of authenticity are included;
 • The amount of prints are limited to 12 copies per city portrait;
 • Printed in high quality on the presentable size of 125 x 50 cm;
 • Different sizes and editions will be created at special request only;
 • Prints can be created on diverse materials and on mega sizes at special request only

  All city portraits limited editions can be updated just like real expanding cities
  Once a city portrait is updated it will be expended in its composition with further research and visuals from past, present and future to enrich and document the city-portrait.

 

Follow & Share
For further Information contact:
Studio Hydros | Nissim Men
Tourniairestraat 72 
1065NK Amsterdam 
The Netherlands
Email :info@citys-portraits.com
Tel : +31 (0)644699314 

Copyright Nissim Men 2017, All Rights Reserved.
 

Interview about city's-portraits

Interview met Kunstenaar Nissim Men

CITY PORTRAITS: VERLEDEN, HEDEN en TOEKOMST IN ÉÉN KUNSTWERK

Beeldende kunstenaar en fotograaf Nissim Men (57) is geboren in Tel Aviv. Hij studeerde fotografie aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem en heeft veel over de wereld gereisd. Inmiddels woont hij in Amsterdam. Al jaren is zijn fascinatie “steden” en de ontwikkeling daarvan. Deze passie transformeerde richting ondernemerschap in “City Portraits”.

Nissim, wat zijn City Portraits?
"Mijn expertise is digitale fotografische kunst. Ik breng meerdere dimensies van een stad of een dorp samen in een tweedimensionaal beeld. Het verleden, heden en toekomst, de architectuur en de bezienswaardigheden voeg ik samen tot een eigentijds portret dat de unieke sfeer van die stad of dat dorp – dus het imago- uitdraagt."

Hoe doe je inspiratie op voor je werk?
"Door middel van archiefonderzoek en het lezen van documentatie bedenk ik welke objecten het karakter van een stad of een dorp bepalen. Vervolgens wandel ik door de stad of het dorp en maak ik heel veel foto’s. Ik stel onderweg vragen aan mensen. Hun vaak zeer enthousiaste antwoorden zetten mij op het spoor van allerlei bijzondere wetenswaardigheden. Zo tref je op de achtergrond van het City Portrait van Groningen bergen aan gemaakt van Groninger Koek en in het City Portrait van Zwolle is de plaatselijke chocolade lekkernij afgebeeld. En je zult bij mijn City Portraits de invloeden terugzien van Hollandse landschapsschilders."

Voor wie is jouw kunst bedoeld?
"Ik dacht mijn werk vooral terug te zien in de hal van een gemeentehuis of in de entree van een bedrijf. Echter, naast opdrachtgevers uit overheid en bedrijfsleven blijken zeker de helft van al mijn City Portraits aan particulieren te zijn verkocht. Het raken van de juiste snaar in combinatie met iets aparts en exclusiefs als fijne herinnering aan geboorteplaats, woonplaats of verblijfplaats maken de City Portraits ook voor deze doelgroep heel waardevol."

Wat wil je afsluitend nog aan de lezers vertellen?
"Elke stad of ieder dorp heeft zijn eigen charme. Imago is van alle tijden. Een City Portrait is dan ook van elke stad of ieder dorp te maken in binnen- en buitenland. Zie hierboven mijn laatste werk van Ouderkerk aan de Amstel. Echt overal staan karakteristieke gebouwen, oud of nieuw, hoog of laag. Het zoeken is naar de juiste mix. Dat is en blijft mijn passie!”

Project Details

TAGS : Publications