Nissim Men

City’s-Portraits are digital photographic compositions, which envision and explore the cultural layers and history of a city. They create a contemporary portrait of a city’s unique character, by redefining what constitutes a vision of history and a city’s self image. Past, present and future are one vision, encompassing architecture, art, symbols, historic events, cartography and city archives. A multi-dimensional journey is transformed into a two-dimensional image.

 

 

Follow & Share
For further Information contact:
Studio Hydros | Nissim Men
Tourniairestraat 72 
1065NK Amsterdam 
The Netherlands
Email :info@citys-portraits.com
Tel : +31 (0)644699314 

Copyright Nissim Men 2017, All Rights Reserved.
 

Interview about city's-portraits

Interview met Kunstenaar Nissim Men

CITY PORTRAITS: VERLEDEN, HEDEN en TOEKOMST IN ÉÉN KUNSTWERK

Beeldende kunstenaar en fotograaf Nissim Men (57) is geboren in Tel Aviv. Hij studeerde fotografie aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem en heeft veel over de wereld gereisd. Inmiddels woont hij in Amsterdam. Al jaren is zijn fascinatie “steden” en de ontwikkeling daarvan. Deze passie transformeerde richting ondernemerschap in “City Portraits”.

Nissim, wat zijn City Portraits?
"Mijn expertise is digitale fotografische kunst. Ik breng meerdere dimensies van een stad of een dorp samen in een tweedimensionaal beeld. Het verleden, heden en toekomst, de architectuur en de bezienswaardigheden voeg ik samen tot een eigentijds portret dat de unieke sfeer van die stad of dat dorp – dus het imago- uitdraagt."

Hoe doe je inspiratie op voor je werk?
"Door middel van archiefonderzoek en het lezen van documentatie bedenk ik welke objecten het karakter van een stad of een dorp bepalen. Vervolgens wandel ik door de stad of het dorp en maak ik heel veel foto’s. Ik stel onderweg vragen aan mensen. Hun vaak zeer enthousiaste antwoorden zetten mij op het spoor van allerlei bijzondere wetenswaardigheden. Zo tref je op de achtergrond van het City Portrait van Groningen bergen aan gemaakt van Groninger Koek en in het City Portrait van Zwolle is de plaatselijke chocolade lekkernij afgebeeld. En je zult bij mijn City Portraits de invloeden terugzien van Hollandse landschapsschilders."

Voor wie is jouw kunst bedoeld?
"Ik dacht mijn werk vooral terug te zien in de hal van een gemeentehuis of in de entree van een bedrijf. Echter, naast opdrachtgevers uit overheid en bedrijfsleven blijken zeker de helft van al mijn City Portraits aan particulieren te zijn verkocht. Het raken van de juiste snaar in combinatie met iets aparts en exclusiefs als fijne herinnering aan geboorteplaats, woonplaats of verblijfplaats maken de City Portraits ook voor deze doelgroep heel waardevol."

Wat wil je afsluitend nog aan de lezers vertellen?
"Elke stad of ieder dorp heeft zijn eigen charme. Imago is van alle tijden. Een City Portrait is dan ook van elke stad of ieder dorp te maken in binnen- en buitenland. Zie hierboven mijn laatste werk van Ouderkerk aan de Amstel. Echt overal staan karakteristieke gebouwen, oud of nieuw, hoog of laag. Het zoeken is naar de juiste mix. Dat is en blijft mijn passie!”

Project Details

TAGS : Publications